~~Bagi Aku Sedikit Masa~~

bila dah belajar ni mcm2 rasa dtg..yg paling bnyk rs bosan la..nak2 bila kelas kurang..seminggu 3hari je ad kelas..lg free 4hari xtau la nk wat ap..BOSAN yg teramat!!
tp bosan ni bukan sebeb kelas sikit je kot..bosan sebab dah rasa mcm dah lama tak msuk kelas dan dah lama tak belek2 buku  dan dah lama tak menulis nulis dan dah lama tak dengar celoteh pensyarah dalam kelas dan dah lama tak segala macam lagi la..maklum la sem lepas duk umah je..LI bz je ..tibe je weekend mcm2 hal aku wat..kat ni blur je ak nk wat ap bila dah cuti..dapat ak rasa hakikat perbezaan terkurung dan tlepas bebas..
ni br masuk minggu ke tiga..ada la lagi dalam lebih kurang 12 minggu nak abis sem ni..waaa..lama tuuuu!!
dari kecik umo 6 tahun masuk tadika sampai la skrg umo 23 tahun xabis2 lagi dengan belajar,belajar,belajar,belajar..dah 12 tahun umo ni diabadikan tuk belajar je..dari tadika xtau membaca,boleh la membaca,masuk skolah rendah dr tak tau menulis mengira,boleh menulis mengira,masuk skolah menengah agama reti la bahasa arab,msk form5 dah masuk aliran sains tulin+agama,last2 msuk u aliran sains komputer..piki2 balik jauh tsasar aliran yg ak ambik..guna ke aliran2 ni dlm hidup ak nih? ..stress woo..nk kate makin bijak xde la jugak..rambut pulak makin gugur..tulang makin reput(huhu,,tipu)..
dalam masa 4bulan ni ak harap seme bjalan lancar je la..ak harap sgt ni sem last ak..xlarat dah ak nk study,nk wat assement,nk masuk kelas..ak nk belajar dari pengalaman la pulak..senang citer cari keje,dan ikut je flow kije 2..tp nk cari kije pon bukan senang zaman skrang ni..nk kena abis study dl jgk la jwabnya..dunia ni penuh masalah..
bila dah kije baru la boleh piki bab2 kawen ni..haa..bab ni mmg dari dl dah ad org tempah ak kot..hahaha..sabo ye sayag?(masih lagi ke?)

kl masa2 camni ak lagi suka meramas,memeluk,megentel 2 eko kucing ak yg kiut kat umah..windu kat miow2 2..dah 3minggu tak tgk,rs cam nk blk umah je tgk kucing..huhuuhu..

xabis mengeluh bosann

1 comments:

  bidadarihijau

August 7, 2010 at 3:58 AM

hahahaa...blajar jek la sume...
weh care penulisan dah semakin menarik la..GOOD GOOD!!!!