~~Gangguan Tahun 2003~~

Tahun 2003 umo aku da masuk 16 tahun.dengan sedikit usaha ambik PMR dulu masa sekolah kat Sekolah Menengah Agama Sultan Zainal Abidin Ladang (SMASZAL),dapat la ak tukar sekolah baru apabila naik ke form4.seronok bukan main apabila ak dapat ke sekolah idaman aku iaitu Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin (SMA(A)SZA) kat Batu Buruk dengan dapat aliran sains lg.n jugak menjadi keseronokan aku jgk apabila 1st time ak kena duduk kat asrama sbb skolah ak ni berasrama penuh.dlm pikiran ak duk asrama ni bezz.ramai member.
melangkahnye kaki aku ke skolah baru,ak dah dpt ramai kawan baru sebelum msuk kelas lg.ramai yg dtg nk tlg angkut brg.pergghh.baik siot dak2 tuh.ok.thanx kwn2.
bermula citer akdari sini.hari 1st duk asrama,ak mmg xbese main tido ramai2 dlm 1 dorm 2.dorm ak boleh dikatakan aga besoo.boleh muat 30org pelajar.dngan katil bersusun2.masuk ke dorm,ak pilih la katil di barisan no2 dari locker.dkt ngan locker mudah nk ambk brg2 kan?ak mmg slalu bw bnyk mknn sbb pau dari kedai la.hehe.jaat kan?xpe,pau ngan keizinan mak ak.
mlm 2 bermula peristiwa gangguan nih.1st day ak msk asrama 2 ak dah wat hal.sepatutnya skolah ak diwajibkan turun smayang maghrib n isyak berjamaah di surau.tp hari 1st 2 ak xturun.seme penghuni dowm yg lama iaitu budak2 asal kat situ da pndg ak lain mcm.diorg anggap ak ni samseng sbb 1st day dah wat hal.budak2 2 jgk sm je ngan aku rupanya.xsmpai sehari,aku dah join group bdk samseng skolah 2.haha.eh..bkn samseng..xikut peraturan sikit je.
malam 2 sebelum tido,ak ad dengar ura2 akan ad budak baru kena pukul.maksud ak ad yg kena ragging mlm ni.bdk2 yg group ngan ak la rancang seme.dlm ati aku bmbg jgk yg kena ragging 2 ak.maklum la,ak pon budak baru jgak.tp ternyata bukan ak yg diorang target.
bila dah pukul 12tgh mlm.seme lampu dah tutup,bdk2 2 heret masuk sorang budak form2.1st time dlm idup ak mlm 2 ak tgk upacara ragging dpn amata.kaw2 pny diorg belasah budak 2.20 org vs sorg.cuba korang bayangkn camne.xsnggop ak tgk.tp terasa jgk nk join skali.hehe.bezz woo dpt pukul org.dlm 15mitit budak 2 diragging,pengawas pn serbu dorm kitorg.seme pakat pura2 tidow la.ntah camne ak boleh kantoi,pengawas cam ak xtido lg.nseb baik la pengawas lepas je ak sbb ak budak baru.hehe.
mlm 2 ak tido kul2 pagi.xde ap2 yg pelik blaku.esok dah nk gi skolah.nk kena bgn awal.ak bsemangat je nk bngun awal pagi esoknya.ak pesan kat kawan baik ak yg baru masuk skolah jgk.."JAA.ESOK KALO MUNG BANGUN AWAL,TOLONG KEJUTKAN AK SKALI.NI TIDO LEWAT DOH NI.TKOT XTEBANGUN AK ESOK KANG.KALO KEJUTKAN SBELOM SUBOH PON XPE JUGOK".2 la yg ak pesan.kawan ak iakan je.katil ak ngan die atas bawah.ak kat ats,die kat bawah.
ak pn tido ngan lena.tenang je rasa.xde nk risau pape pon.cm yg ak piki ms 2 nk bngun awl je esk.tgh2 ak lena diulit mimpi.ak terdengar la suara panggi nama aku."LAAT.BANGUN LAAT".slow je bunyi die.ak terpiki ms 2 sape yg pggl cam2?xkan slow benar kwn ak pggl srh bgn.ak pn wat xtau je la,trs je tido.kl die nk kejutkan lg,pggl kuat2 sikit.kl kuat nt br ak bngun.mata pn tgh sedap tido.maklum la smlm tido lwt la jgk.tgh2 wat xlayan 2,ak rasa katil ak kena goyang2.ak duk bahgian atas terasa la goyangan 2.kasar la pulak kwan ak nih.ok..ak pn beralah la.ak buka mata yg tgh pedih pelan2.buka2 mata je ap yg ak nmpk?MAAAKAIIIHH..
ak nmpk 1 lembaga berkelubung putih.mula2 ak xperasan jgk.ak sangka kwn ak yg pakai baju putih nk ajak pegi smayang suboh.ak pn xleh piki jgk sbb tgh mamai lg br sedar dr tido kan.bila ksedaran ak bertambah,ak mula prasan.lembaga yg kejutkan ak 2 tinggi gila.ak yg duk katil bahgian atas cuma nmpk bahagian dada dia.dlm ati aku brbisik jgk.tinggi benar kwn ak ni.ak dah nk sedar sepenuhnya,ak jenguk la ke atas nk tgk muka yg kejutkan ak 2.Ya Allah..hitam muka die.trs ak tutup mata balik.xjadi nk bngun.katil ak tetap digoyang2 n nama ak tetap dipanggil.isk..ap dosa ak mlm 2 kan?ak merengkot dalam selimut denga berpeluh2.jantung rasa mcm nk luruh.otak ak dah xleh lena.laz2..ak dengar la "LAT,BANGUN LAT..DAH SUBOH NI".ms 2 br la ak terjun dari katil.terdiam ak pagi 2 tnpa spatah kata.ms waktu zohor baru ak cerita kat kawan ak 2.die xterasa pn katil kena goyang n ad org pggl nama ak.smapi skarg pn ak msh ttny2 sape yg kejutkan 2?die ni ke?

hehe..
2 la kan.nk sangat jadi samseng.da kena kaco,br tau tkot.adeii..ak mnyesal ari pertama da tunjuk ak jht.tgk la blsn org jht camne.ehh..bukan jht la..nakal je sikit..hehe..
ak mula la pasang niat xnak nakal2 sangat sjk peristiwa 2..tp niat ak xmenjadi pon..kahkahkah..
1st time jgk ak jmp lembaga 2 kat skolah 2.lepas2 2 ad la bnyk citer lagi jumpa lembaga2 nih..ni seme dugaan menguji ketahanan n keimanan kita..jgn kita tkot ngan benda2 2..kl jmpa,bg je plempang sbijik.haha..uiihh..jgn cakap besar la..kl jmp skurang2nya baca la ayat Qursi,mintak perlindungan dari Allah.Insyaallah benda 2 lari..tp besenye kita ni dah kalut2 cam2,seme ayt pn boleh lupe kan?adeii..
yg lagi dasyat pon pernah ak alami..len kali la plk..huhuhu..chow..

1 comments:

  bidadarihijau

March 23, 2010 at 10:53 AM

ahahahaa..
klo aku pengsan dah ape...gangguan dasyat ni